Сърбия въвежда 40-часова забрана за излизане навън - от събота до

...
Сърбия въвежда 40-часова забрана за излизане навън - от събота до
Коментари Харесай

Сърбия въвежда 40-часова забрана за излизане навън

Сърбия вкарва 40-часова възбрана за излизане навън - от събота до понеделник, като мярка за битка с разпространяването на ковид. Новината бе обявена нощес от сръбския президент Александър Вучич след съвещание с спешния щаб, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Решихме да засилим част от ограниченията, а други да облекчим. Мярката за възбрана за излизане на открито от 13 часа в събота до 5 часа в понеделник не се отнася единствено за пенсионерите “, изясни Вучич. 

Освен това, не може да се събират повече от двама души на едно място. Домашни любимци ще може да бъдат извеждани от събота вечерта в 23 часа до 1 часа на не повече от 200 метра от домовете. 

Президентът посочи, че през идващите 72 часа се чака повишен брой инфектирани хора и смъртни случаи. В момента на респиратори са 81 души. Най-много потвърдени случаи на коронавирус има в Белград, Чуприя, Чачак и Валево. 

След като в дома за възрастни хора в Земун " Да доживееш 100 " бяха открити случаи на болест, подозрения за огнище към този момент има и за още един старешки дом, където е установено, че има хора с висока температура. Днес те ще бъдат прегледани, оповестява вестник " Новости ". След като целият личен състав на дома " Да доживееш 100 " бе подложен под карантина, за възрастните хора там се грижи единствено един доброволец.

Пулмологът професор доктор Бранимир Несторович съобщи в телевизионно изявление, че идващите две седмици в Сърбия ще бъдат сериозни, и че чака интензивността на разпространяване на ковид да стартира да понижава от шестата седмица. По думите му когато три дни подред не бъде открит нито един случай на новозаболели, ще може да каже, че епидемията е свършила. По думите му, хората, които преживеят болестта, ще имат имунитет срещу нея през идващите пет години.

" Стойте си в къщи още три-четири седмици. Още толкоз би трябвало да продължи толкоз значимата обществена отдалеченост ", акцентира доктор Несторович. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР